UW MENING? LEVERTIJDEN TITANFACTORY DAMASCEENS STAAL

- Nieuwsbrief Mondeuse April 2018 -


UW MENING?


Wat vindt u van onze nieuwsbrieven?

Maandelijks brengen wij u op hoogte met onze nieuwsbrief over het laatste nieuws van Mondeuse in het algemeen en de merken die wij voeren, Breuning en TitanFactory

Wij zijn erg nieuwsgierig wat u hier van vindt. Mogen wij u 1 minuut van uw tijd vragen naar uw mening? Het zijn maar 3 vragen.

Klik hier voor uw wel gewaardeerde antwoorden

LEVERTIJDEN BREUNING en TITANFACTORY

TITANFACTORY'S DAMASCEENS STAAL

Damaszener Stahl oftewel Damasceens staal

In de nieuwe collectie van TitanFactory wordt er gebruikt van Damasceens staal. Maar wat is dit nu eigenlijk?

Damaststaal is staal dat bestaat uit een groot aantal lagen staal die op elkaar gesmeed zijn. Damaststaal wordt ook wel damast, gedamasceerd staal, Damascusstaal of gevouwen staal genoemd.

Van oudsher was het doel van het maken van damaststaal het verbeteren van de eigenschappen van een stuk staal. Een stuk ruw staal werd uitgesmeed tot een langer stuk en vervolgens dubbelgevouwen en weer op elkaar gesmeed. Door dit meerdere keren te herhalen verkreeg men een stuk staal dat uit honderden laagjes bestond Ook bestaat damast vaak niet meer uit laagjes maar uit complexere vormen, zoals te zien in de afbeeldingen hiernaast.

Als een ring van damaststaal klaar is wordt het vaak chemisch of mechanisch bewerkt om de laagjes beter zichtbaar te maken. Het staal beschikt over een hoge hardheid waardoor de ringen lang mooi blijven.

NIEUWSOVERZICHTEN

Ik wil mij uitschrijven